13.06.18

Термінал Adriatic LNG (Італія) прийняв 600-й СПГ-танкер

 

Adriatic LNG (управляє терміналом з регазифікації, розташованим біля узбережжя Північного Сходу Італії (Венеція) повідомила про обробку 600-го за рахунком танкера для транспортування скрапленого природного газу (СПГ). Танкер Al Jassasiya прибув на термінал з порту Рас-Лаффан (Катар) з партією вантажу з майже 140 тис. куб. м скрапленого природного газу (близько 85 млн куб. м газу).


З нагоди прибуття 600-й партії СПГ на терміналі була проведена церемонія, в якій брали участь екіпаж судна і персонал терміналу, в тому числі менеджер з операцій Фабіан Ерле і капітан судна Георгіо Піссаріс.

З січня по травень 2018 року СПГ термінал Adriatic LNG прийняв 30 СПГ-танкерів, які доставили партії газу, що дозволило передати в національну трубопровідну мережу понад 2,6 млрд куб. м газу. Регазифікаційні потужності терміналу завантажені в середньому на 80% і за цим показником він лідирує серед інших європейських заводів з регазифікації, де за даними GLE цей середній показник становить близько 22%.

Відзначається, що термінал, введений в експлуатацію в жовтні 2009 року, став важливою ланкою в національній системі енергопостачання, що дозволило Італії імпортувати ЗПГ з Катару, Єгипту, Тринідаду і Тобаго, Екваторіальної Гвінеї, Норвегії, Нігерії та США. З обсягом регазифікації в 8 млрд куб. м в рік (що еквівалентно половині потенціалу з імпорту СПГ Італії) термінал є стратегічною інфраструктурою для диверсифікації енергопостачання, забезпечуючи понад 10% споживання газу в країні.
Майже через десять років після початку експлуатації термінал Adriatic LNG грає ключову роль не тільки в забезпеченні енергопостачання Італії, але і в сприянні процесу скорочення викидів вуглекислого газу, завдяки використанню СПГ, як найбільш екологічного виду палива і яким надається особлива роль серед інших джерел в національній енергетичній стратегії (SEN), ухваленої італійськими міністерствами економічного розвитку і навколишнього середовища в кінці 2017 року, говориться в повідомленні оператора терміналу.

Adriatic LNG контролюється спільно компанією EMIGAS («дочка» ExxonMobil) і Qatar Terminal Limited (дочірня структура Qatar Petroleum), за участю італійського газового оператора SNAM.

ECSA поддержала намерение Индии ратифицировать Международную конвенцию об утилизации судов

Ассоциации судовладельцев Европейского сообщества (ECSA) поддержали заявление правительства Индии о том, что страна намерена ратифициро...