25.06.18

Метінвест претендує на румунський меткомбінат ArcelorMittal


За даними інформаційного агентства Reuters, на румунський металургійний комбінат ArcelorMittal Galati, виставлений транснаціональною корпорацією на продаж, претендують три компанії.


Одна з них – це українська група «Метінвест», якій доведеться змагатися з індійською металургійною компанією JSW Steel і італійським виробником листового прокату і труб Marcegaglia.

При цьому в української групи вже є закордонні активи в Італії, Великобританії та Болгарії, JSW Steel недавно придбала італійську компанію Aferpi, а Marcegaglia раніше входила разом з ArcelorMittal в консорціум, який уклав угоду про покупку найбільшого італійського меткомбінату Ilva, але була змушена вийти з нього під натиском Європейської комісії з конкуренції.

Корпорація ArcelorMittal виставила на продаж сім металургійних підприємств в Європі сукупною потужністю 6,8 млн. тонн сталі і 17,5 млн. тонн прокату на рік, щоб задовольнити вимоги Європейської комісії та отримати дозвіл на придбання Ilva, на якому може щорічно виплавлятися до 7 млн. т сталі.

Інвестиційний банк Jefferies оцінює вартість всіх семи заводів в $ 752-940 млн. Однак, за даними Європейської комісії, після продажу ArcelorMittal надасть покупцям певне фінансування, щоб всі підприємства продовжували нормально функціонувати і зберегли конкурентоздатність. Всі угоди передбачається завершити до кінця поточного року.

Румунський комбінат – найбільший з цих активів. Його потужності становлять 3,4 млн. тонн сталі і 6,2 млн. тонн прокату в рік. Він був придбаний компанією Mittal Steel, що стала потім частиною ArcelorMittal, за 70 млн. євро в 2001 році. Повідомляється, що за сімнадцять років корпорація інвестувала в його розвиток близько 1 млрд. євро.

Джерело: Сайт Дмитра Чалого

ECSA поддержала намерение Индии ратифицировать Международную конвенцию об утилизации судов

Ассоциации судовладельцев Европейского сообщества (ECSA) поддержали заявление правительства Индии о том, что страна намерена ратифициро...